Munkkimiesten tarina

Eletään vuotta 1983. Kaksi tamperelaista leipuria päättää perustaa leipomon, Munkkimiehet Oy:n. Ensimmäiset tilat sijaitsevat omakotitalon kellarissa Tampereen Rieväkylässä.

Töitä tehdään nöyrästi, ennakkoluulottomasti ja innovoiden – tunnukseksi muodostuu ”Makujen mielihyvää”. Yritys perustaa maan ensimmäiset paistopisteet marketteihin ja valmistaa Suomen ensimmäiset sulattamista vaille valmiit tuotteet ja cookiesit. Leipomoliiketoiminnan rinnalle tulevat myös kahvilat, joista tulee heti suosittuja. Toimitilat siirtyvät Messukylästä Käpylään ja siitä edelleen Ruskoon, missä ne sijaitsevat edelleen.

Tasainen kasvu jatkuu jopa 90-luvun laman läpi. Paikallisleipomosta kasvaa valtakunnallinen toimija. 2000-luvulla sama suunta jatkuu, toiminta on vakavaraista ja kehittyvää. Munkkimiehet noteerataan toistuvasti elintarvikealan vahvimpien yritysten joukkoon.

Tuorein esimerkki yhtiön jatkuvasta innovatiivisuudesta on kesällä 2022 startattu “Galaksin parhaat by Donitsibiili”, galaksinparhaat.com. Se on tarkoitus laajentaa maanlaajuiseksi.

Munkkimiehet Rusko
Klikkaa Donitsibiiliä